SVERIGES TELEVISION

Häromdagen blev SVERIGES STATSMINISTER helt nedsprutad av vatten av en journalist som arbetar vid SVT. Journalisten gav sig ut för att ställa frågor men passade i stället på att dränka folk med en fejkad mikrofon, han ville ha vattenkrig!

Skulle detta hända i andra länder - är alternativen
- döden (Mellanöstern, delar av asien, delar av afrika, ev USA & Ryssland beroende på situation,)
- långt fängelsestraff (USA, Europa, Ryssland, Asien, samt övriga världen)
- ett humorprogram! (Sverige)

Hur långt har vi kommit när det gäller Etik, Moral, Respekt för människan och inte minst Respekt för vårt Statsskick? Ligger detta beteende inom ramen för vad SVT kalla "Folkutbildnings uppdraget" - Att visa total avsaknad av hänsyn och respekt till vår statsminister och därmed även till vårt statsskick .

Hur skulle rubrikerna och följderna vara om det hade varit en "blatte" som gjort detta? Allvarligt talat - tänk efter!
Sverige demokrater är på väg in i Riksdag, Journalister anställda av SVT sprutar vatten på vår statsminister. "3dje statsmakten" och "folkutbildningsuppdraget" har definitivt tappat sin klang - vars är ryggraden hos denna "upphåsade" yrkeskategori - eller är alla numera skvaller journalister som har fullt upp med att följa med i trederna om mat/dryck/spel/kläder/etc etc

Mikael "kalle" Blomkvist - Finns du?

I och med detta tar jag ställning och hädanefter skiter i att betala TV-Licensen - Varför finansiera en lekstuga?

Med vackra hälsningar

Ring, ring...

Inga-Britt Ahlenius - Du får ringa nu - de e ok - allt är glömt och förlåtet! - jag kan komma per omgående om du så önskar!

Lisbeth Salander - eller Sally som vi säger - de e för trist att du egentligen bara finns i en död mans fantasi. Det låter ganska hemskt att beskriva någon så, men men så är det IRL. Om du ändå finns under alias får du slå en signal om du vill dela en Billy Pan pizza med oss.

Ring ring

Med vackra hälsningar


Räntan

Alltså... sitter här och funderar på om det är möjligt..

Räntan lämnas oförändrad även denna gång, men förväntas justeras upp senare, undrar hur dem tänker - de som sitter på Riksbanken och stipulerar framtiden...

Alla talar om svensk ekonomi som en brasa där såväl regering som facket  och företagen lägger på brännmaterial, aldrig förr har så många haft så mycket att dela på. Men vart är vi på väg?

Fastighetsbranschen utveckling kanske har varit exeptionell under de gångna åren och kanske kommer vi att se en mer normal prisutveckling de kommande åren. Kanske är det bara så att fler hyresrätter har övergått till bostadsrätter under denna period och de inte finns så många fler att omvandla och därefter kommer priserna att stabiliseras. Efterfrågan är stor - och den kommer inom överskådlig framtid att vara mycket stor.

Men hur stora marginaler har hushållen vid en ränta om 7-8%.  Värdet på fastigheter kanske inte kommer att falla - då efterfrågan är stor - men konsumtionen bör falla när räntan går upp och bostadsrättsinnehavaren får börja betala en högre ränta. Vad gäller när konsumtionen faller?

Hur trovärdig är indikationerna på att inkassobolagen går allt bättre och att allt fler får betalningsanmärkningar, hur och i vilken utsträckning påverkar den utvecklingen? Vilka är det som får dessa brev från Svea inkasso, Intrum Justitia, Pay-Ex, etc - Min gissning är att det idagsläget inte handlar om dem som står "innanför" ekonomi, de som har jobb, villa, bostads-/hyresrätt, 1-2 bilar, 1-2 barn... de är dem som står i marginalen eller helt utanför.

Vart är vi på väg när ungdomar som inte är fyllda 22 har betalningsanmärkningar, inget långsiktigt arbete, tar dan som den kommer och flyter me. Inställningen och attityden till snabba SMS-lån, betalningsanmärkningar och ett allmänt liv i mer eller mindre kaos är vardag.

Det vi med all säkerhet kommer att se är ett A och B lag - de som kommer in i ekonomin och de som står utanför. De som kommer in har arbete och boende - är trovärdiga ett banklån osv. De som står utanför är projektanställda alternativt arbetssökande, har ingen bostad, har en trasslig ekonomi då bland annat CSN står på trappan och knackar på, har ett och annat ärende hos inkassobolag och eventuellt redan en betalningsanmärkning. B-laget består således utav akademiker utan arbete, enstamstående föräldrar med barn, invandrare och inte minst ungdomarna (1 100 000 ungdomar är födda mellan 1985 - 1994).

Detta är inget den nuvarande regeringen har skapat - detta skapades bland annat av socialdemokraternas uteblivande bostadspolitik under de senaste decenniet !!! Men detta är något den nuvarande regeringen kommer att belastas utav vid nästa val - det är en lågoddsare!

De var allt för nu!

Med vackra hälsningar

Väderguden

Suck, det har varit 20 - 25 grader varmt hela veckan, strålande sol och det har ryckt i benen och pirrat i magen. Längtan ut i den gröna våren har varit enorm, men vad händer så här på freda´n när veckan snart är slut och allt man gått och drömt om ska snart få gå i uppfyllelse.... det blir mulet, grått och trist och temperaturen har sjunkit till obehagliga 8 grader! Väderguden gör lite som den vill... lockar och pockar för att sedemera dra tillbaka sina löften, suck, man borde väl ha lärt sig vid det här laget att vill man ta tillvara på dagen så får man göra det när den är här!

Med vackra hälsningar

RSS 2.0