Valborg - grattis kungen!

Jaha - så  får vi äntligen hälsa våren välkommen - genom att låta berusa oss och sjunga en och annan sång.. är det inte lite lustigt....

Hemma i norr tänder vi majbrasor (dvs vi eldar upp allt skräp vi har samlat på oss under året) dricker punch, äter ärtsoppa, går en tipspromenad, sjunger vårsånger med kyrkokören och umgås/minglar/pratar med hela bygdens befolkning. Alla är där - det spelar ingen roll om du är 4 år eller 104 - alla möts upp och minglar runt. Senare på kvällen ser man vilka som tagit en rackabajsare för mycket och det behöver inte alltid vara "undomar" - nej - det kan vara kalles morsa, astas farsa eller någon av alla mor- och farföräldrar som sitter och pratar om hur det gick till på deras "tid" som om deras tid inte är aktuell i dag!

Jaha, här i stan är det mest bara snack om fylleriet som förväntas bli rekordartat, ingen brasa, ingen kyrkokör eller punch och ärtsoppa så långt ögat når. Vi får väl gå ut på krogen och plädera att det va bättre förr, eller åtminstone bättre i norr där de minsann vet hur man ska fira in våren och gratulera kungen!

*SKÅL* - och hej på dig kungen!

Med vackra hälsningar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0