Slut me allt trams - nu kör vi - vårbudgeten

- jaha, är det någon i vårt avlånga land som är förvånade över att vår ekonomi bubblar lite (sjuder, stönar och stånkar)  företagen går väldigt bra, höga vinster och goda utdelningar. Löntagarna har och har länge haft mycket kvar i plånboken och dessa människor har handlat som bara fasen, såväl vitvaror, bilar och fastigheter som shoppat loss konsumtionsvaror...  är det någon som tas på säng när nu räntan förväntas gå upp -  det har vi väl hört i flera år och var annars skulle den ta vägen. Ner?

Lite bra är det väl ändå att fastighetsskattens fall kompenseras med höjda räntor... vad skulle priset på fastigheter annars ta vägen? Hur stor skulle bubblan annars tillåtas bli innan institutionerna tar sitt ansvar och agerar.

Ja, där fick ni svart på vitt - vi talar om en bubbla - allt annat är skönskrivningar och en allt för stor kortsiktig optimism. - självklart har den internationella och globala ekonomin ett allt större inverkan på vår lilla ekonomi - men vi kan ändå inte alla vara miljonärer - då har vi ett val mellan en valutakris och en fastighetskris. Och en valutakris är väl ändå inte antågande??? - eller har vi missat något?

Med Vackra Hälsningar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0